Just Sing 2017

Just Sing 2017

Kun je goed zingen? Ben jij 12 jaar of ouder en durf jij de uitdaging aan te gaan met andere zangers en zangeressen uit de regio? Meld je dan snel aan voor dé zangtalenjacht van Alkmaar!

Hoe meld je je aan?
Maak thuis een video-opname of audio-opname van jezelf waarin jij het liedje zingt waarmee je auditie wilt doen. Je mag dit akoestisch doen, een instrumentele versie gebruiken of natuurlijk jezelf begeleiden. Deze opname kun je t/m zaterdag 5 augustus  met een YouTube-link sturen naar info@popupalkmaar.nl.

Jury
In de jury zit dit jaar Kim de Boer. Van jongs af aan is haar passie muziek. Ze deed mee aan The Voice of Holland en mocht in de finale met Adele een duet zingen. Kim werd door John de Mol persoonlijk gevraagd mee te doen aan de nationale voorronde voor het Eurovisie Songfestival en nam nummers op in de studio van Ton Dijkman, bekend als topdrummer bij onder meer Marco Borsato. Verder is Amanda Muller, zangdocente Artiance en zangeres bij D-Sign en SYA, ook weer van de partij als jurylid. De rest van de juryleden worden binnenkort bekendgemaakt.

Door naar de live audities?
Ben je door naar de live audities? De jury wilt je dan graag live horen zingen op zondag 24 september in Artiance. Op deze dag zing je live een liedje wat je zelf uitgekozen hebt. Je zingt dit nummer voor drie coaches en zij beoordelen of je wel of niet door bent naar de finale.

Yes! Je bent door naar de finale!
En dan ben je misschien wel door naar de finale van Just Sing. Op dit punt ben jij een potentiële winnaar en dat betekent dat alles uit de kast moet worden gehaald om het beste resultaat te behalen. Dit gaan we doen door je twee individuele zanglessen te geven, waarin we je gaan trainen op zangtechniek en zangbeleving. Hoe kun je zorgen dat mensen geraakt worden door wat je zingt? En wat is de beste manier om die hoge noot makkelijk te halen? Jij gaat hier met één van de drie coaches aan werken.

Naast de individuele lessen is er een groepsles. Hier gaan alle finalisten werken aan een geweldige performance. Jullie gaan zangoefeningen doen en naar elkaars liedje luisteren. Op deze manier staat niks een geweldig optreden meer in de weg. Om dit coaching traject mogelijk te maken, vragen wij een bijdrage van €60,-

Grote finale in Victorie
Op 26 november zal de live finale van Just Sing plaatsvinden in Victorie. Alle finalisten worden begeleid door de band D-sign en na deze spannende middag blijft er natuurlijk maar één vraag over: wie o wie mag zich de stem van Alkmaar noemen?

Hoofdprijs
Er zullen tijdens de finaledag twee prijzen worden uitgereikt: de publieksprijs en de juryprijs. De juryprijs is een bijzonder live optreden in Alkmaar en natuurlijk een prachtige beker.

Laat wat van je horen. We horen je graag!